Italia na talerzu
- 229,99PLN
-
cena: 169,00PLN
JEDYNA książka o kuchni włoskiej, której potrzebujesz.
WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Italii.
Ta
wielka księga, pełna zdjęć, pięknych ilustracji, map, przydatnych
wykresów, porywających anegdot i portretów wybitnych postaci, to
pierwsza taka encyklopedia kuchni włoskiej.
Jeśli chcesz gotować jak prawdziwy Włoch, nie potrzebujesz już niczego więcej.
Znajdziesz
tu przepisy na dania, które trzeba znać. Zachwycą cię klasyczne i
nowoczesne potrawy ze wszystkich regionów Italii. Poznasz najlepsze
włoskie produkty: makarony, mięsa, sery, przyprawy, wina, piwa, likiery,
kawy.
• Czy Leonardo da Vinci był wegetarianinem?
• Jaka jest różnica między cappuccino, macchiato i mocaccino?
• Czy można zrobić tiramisu bez alkoholu?
• Dlaczego śmietana dodana do carbonary to prawdziwe przestępstwo?
• Czy gnocchi można jeść również na deser?
Przenieś się choć na chwilę na skąpane w słońcu, gwarne ulice Italii i odkryj niezwykłe gastronomiczne dziedzictwo Włochów.
Kulinarna uczta dla wszystkich wielbicieli kuchni włoskiej.
5 kilogramów wiedzy o słonecznej Italii - na tę książkę przygotuj osobną półkę!
Książka „Italia na talerzu” – dodatkowe informacje
Wyjątkowa
podróż po kulinarnych Włoszech. W książce „Italia na talerzu”
Francois-Regis Gaudry znajdziesz nie tylko przepisy na najpopularniejsze
dania kuchni włoskiej. „Italia na talerzu” to przede wszystkim
oryginalny przewodnik, który zabierze Cię w niezwykle aromatyczną podróż
od wszelkiego rodzaju past, przez cytrusy, po rodzaje kaw. Odkryj
najlepszą książkę o kuchni włoskiej! „Italia na talerzu” zawiera mnóstwo
ciekawostek i bezcennych rad, dzięki którym zaczniesz gotować jak
prawdziwy Włoch.
ksiazka | |
rok wydania | 2022 |
liczba stron | 464 |